Bacardi - Consumido con pasion desde 1862

Όταν το σιχαμερό και αιμοδιψές ιπτάμενο ποντίκι που ακούει στο όνομα "νυχτερίδα" γίνεται pop icon το μυαλό μας πάει αυτόματα σε δύο πραγματα: στον Batman και στο κουβανέζικο ρούμι "Bacardi". Ενώ όμως η παρθενική εμφάνιση του Batman και της παρέας του χρονολογείται μόλις λίγο πριν το 1940, η νυχτερίδα του "Bacardi" του ρίχνει πάνω από 70 χρόνια και απαιτεί respect και μία προνομιακή θέση στο Batmobile!!!

"Batman logo"

"Bacardi logo"

Όταν ο δημιουργός του "Bacardi" Don Facundo Bacardi βρήκε ένα σμήνος νυχτερίδες να έχουν φωλιάσει στο πρώτο αποστακτήριο που αγόρασε στο Santiago της Κούβας, αποφάσισε να τις χρησιμοποιήσει ως trademark για το ποτό του, θεωρώντας το γεγονός καλό και γουρλίδικο οιωνό! Και να που αποδείχτηκε σωστός, εφόσον μέχρι και σήμερα το "Bacardi" θεωρείται ένα απο τα πιο επιτυχημένα ποτά παγκοσμίως, με την κλασική του συνταγή "Cuba Libre" (Bacardi - Cola) και το "Bacardi Mojito" να δροσίζουν εκατομμύρια διψασμένα στόματα χειμώνα-καλοκαίρι σε όλο τον πλανήτη.

Ως εκ τούτου, η διαφημιστική καμπάνια του 1998 "Consumido con pasion desde 1862" (η πιο παλιά που βρήκα στα αρχεία μου) δε θα μπορούσε παρά να προβάλει out loud το σύμβολο της νυχτερίδας (με όλα της τα κοκαλάκια), καθώς και να μοιραστεί μαζί μας ένα μέρος της μυθολογίας του brand, εξηγώντας μας την προέλευση του logo και του θρυλικού cocktail "Cuba Libre".

"Consumido con pasion desde 1862 - Fire"

"Consumido con pasion desde 1862 - Ice"

"Xmas Special"

 "Xmas Special" Edgar card (Front)

 
 "Xmas Special" Edgar card (Back)

 "Consumido con pasion desde 1862 - Bat story"

 "Consumido con pasion desde 1862 - Cuba Libre story"

Δεν υπάρχουν σχόλια: