Saving Santa

To 2009 κοντεύει να γίνει παρελθόν (επιτέλους) και ο Άγιος Βασίλης αναμένεται σε πολύ λίγες ώρες να κατέβει τις καμινάδες και να χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά κάθε ηλικίας :-)

Το τι έχει περάσει όμως ο καημένος ο Santa τα τελευταία χρόνια για χάρη των Χριστουγεννιάτικων διαφημιστικών εκστρατειών μεγάλων και μικρών εταιριών δε λέγεται.

Αν εξετάσουμε μόνο την τελευταία χρονιά στη χώρα μας σαν πρόσφατο παράδειγμα θα δούμε μεταξύ άλλων ότι ο Santa που όλοι αγαπάμε:
  • Συνεχίζει να πίνει το αγαπημένο του (;) αναψυκτικό (άλλωστε μόνο όταν δούμε τη διαφημιση Coca-Cola - Santa "Holidays are coming" καταλαβαίνουμε ότι έχουν έρθει τα Χριστούγεννα)...

  • Έχει "παρκάρει" το Rudolph και τα λοιπά ελαφάκια στο παχνί και πλέον ταξιδεύει με την (νέα!) Ολυμπιακή ("για να είναι στην ώρα του")...

  • Έχει σταματήσει να διαβάζει τα γράμματα των παιδιών  σχετικά με το  πόσο καλά παιδιά ήταν (αυτό πάλι το έχει αναλάβει ο Gummy Bear) και το τι δώρα θέλουν και μοιράζει μόνο προ-πληρωμένες κάρτες της Τράπεζας Κύπρου (ή εναλλακτικά έχουν βγει σε μόνιμη απεργία τα καλικατζαράκια και δεν κατασκευάζουν άλλα παιχνίδια)...
  • Περνάει κρίσεις ταυτότητας (υπάρχω; - δεν υπάρχω;) και καταλήγει να βρίσκεται διευθυντής στη GENIKI Bank (ή μήπως μόνο το πνεύμα του;)
  • Και ταυτόχρονα βιώνει την οικονομική κρίση στο πετσί του, μένει άνεργος (εφόσον ανακαλύπτει ότι δεν είναι αυτός πλέον που φέρνει τα δώρα  αλλά η Vodafone, η Eurobank και πολλοί άλλοι) ξυρίζει το μούσι και πιάνει δουλειά σε φαστφουντάδικο ...
Για το τι άλλο θα πάθει ο κοκκινοσκουφίτσος παπούλης ... ραντεβού next November-December!

Παρακαλώ και ικευτέυω τις διαφημιστικές εταιρίες όλου του διαπλανητικού σύμπαντος  να αφήσουν τον Santa στην ησυχία του και το Θεό της έμπνευσης να φωτίσει τα creative minds τους, ώστε να βρουν άλλο τρόπο να προωθήσουν την πραμάτια των πελατών τους!!!

Ο μόνος Αγιος Βασίλης που θέλω να βλέπω για να ξυπνάει το παιδί μέσα μου είναι ο παρακάτω:

    Άντε στο τσακίρ κέφι και αυτός εδώ ο εναλλακτικός :-)


    Τα είπα και ξαλάφρωσα!
    Thank you very much και Καλή Χρονιά!

    1 σχόλιο:

    Νίκος Κιτωνάκης είπε...

    Αυτά τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης είναι πνιγμένος στα δάνεια, σιχτηρίζει το γνωστό παριζάκι και λόγω της διεθνούς κρίσης το γιορτινό του τραπέζι είναι πιο πτωχό παρά ποτέ. Φέτος η κυρά του, ετοίμασε μία απλή σαλάτα και από ένα τοστάκι με τυρί και ζαμπόν από τάρανδο.

    Ναι, το έλκυθρο γέρνει φέτος.