ΟΣΔΕΛ: Βιβλίο: Ανοιχτό λόγω διακοπών

Πραγματικά πανέξυπνη η διαφήμιση με το catchy slogan που έχει κατακλύσει το μετρό όλης της πόλης (και όχι μόνο) το τελευταίο διάστημα. Σε ταξιδεύει κατευθείαν σε μια δροσερή παραλία, με τον ήχο της θάλασσας και των τζιτζικιών στα αυτιά σου, την αλμύρα του αλατιού στο δέρμα σου και το βλέμμα σου μια στον καταγάλανο ουρανό και μια στις σελίδες του καλύτερού σου φίλου (αμέσως μετά από το σκύλο σου) ... Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για χαλάρωση στις διακοπές;

Ο λόγος για την προσπάθεια του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου) να κινητοποιήσει εμένα και εσένα να αφήσουμε για λίγο στην άκρη το τάβλι, τη ρακέτα, την εφημερίδα, τα σταυρόλεξα και τα κόμιξ ... και κυρίως το κινητό και το i-pad (ναι είναι πολλοί οι εναλλακτικοί πειρασμοί), να ξεχαστούμε με ένα βιβλίο και να αφήσουμε το μυαλό μας να ξεφύγει από τη λαίλαπα της καθημερινότητάς μας που όλο και πιο έντονη και φορτική  γίνεται στις μέρες μας.


Eμένα τουλάχιστον με έπεισε και θα πράξω αναλόγως! Εσένα;

3 σχόλια:

LiDa είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι η άμμος που κολλάει επάνω μου, τα λιγδιασμένα από το αντηλιακό χέρια μου και η νταλακίαση λόγω ήλιου, συνδυάζονται ταιριαστά στο μυαλό μου με ένα βιβλίο.
Παρόλα αυτα, δέχομαι ότι το slogan είναι πολύ πιασάρικο και μακάρι να πείσει / εμπνευσει όσο το δυνατόν περισσότερους...

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Το βιβλίο ουχί μόνον είναι απαραίτητο αξεσουάρ παραλίας, αλλά συνιστά τη σήμερον και στέιτμεντ από μόνο του. Δηλαδής για παράδειγμα, αν σκάσεις μύτη στην παραλία με έναν Κορνήλιο Καστοριάδη είσαι μεγάλη σνομπαρία της Αριστεράς, αν κρατάς ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά είσαι στην καρακοσμάρα σου και πολύ αλαφροΐσκιωτος άνθρωπας, αν διαβάζεις τους "Μακιγιαρισμένους Φόβους" του Γρηγόρη Αρναούτογλου, σου πετάμε άμμο και γελάμε μαζί σου. Άντε καλές διακοπές!!!

mADman είπε...

@ LiDa: Να αφήσεις τις δικαιολογίες κατά μέρος και να βάλεις ΤΩΡΑ στην τσάντα παραλίας ένα μπουκάλι με καθαρό νεράκι, μία πετσετούλα και γυαλιά ηλίου. Άντε μπράβο! :-) To slogan είναι όντως catchy και μπορώ να πω ότι εξεπλάγην ευχάριστα βλέποντάς του, εξού και το post.

@Πιγκουίνο: Τώρα με προβλημάτισες φίλε μου ... Με έναν Αρκά μπορώ να περάσω απαρατήρητος;;;