*etsi για την Ελλάδα

- Υπάρχει ελληνική επιχειρηματικότητα στις μέρες μας;

- Πόσο προσεγμένα είναι τα ελληνικά brands - τουλάχιστον όσα δίνουν σημασία στο market positioning και στην εικόνα τους;

- Μπορούν να σταθούν επάξια στον ανταγωνιστικό πόλεμο των international brands;

- Και πως μπορεί ένα ιστορικό brand να προωθείται με μοντέρνους τρόπους, ώστε να παραμένει πάντα επίκαιρο και σύγχρονο;

Σε αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα μας απάντησε η έκθεση "*etsi για την Ελλάδα" που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο "Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης" από την ελληνική εταιρία branding "Red design consultants" με την υποστήριξη του "ΟΠΑΠ".


Δραστηριοποιούμενη στο χώρο του brand consulting από το 1992 και έχοντας βάλει το δημιουργικό χεράκι της στο χτίσιμο και την προβολή περισσότερων από 150 κορυφαίων επώνυμων προϊόντων και υπηρεσιών,  η Red design μας παρουσίασε μία υπέροχη έκθεση που "μύριζε" έντονα ελληνικότητα, παράδοση και κύρος σε απόλυτο συνδυασμό και ισορροπία με έξυπνες και φρέσκες ιδέες, δημιουργικό πάθος και συναίσθημα και μοντέρνο design.

Όπως δήλωσε η κα. Ροδάνθη Σεντούκα, creative director της εταιρίας και δημιουργός του συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", στα εγκαίνια της έκθεσης "... σε μια κρίσιμη εποχή της Ελλάδας, το *etsi έρχεται να μας υπενθυμίσει την καλή, δυνατή και όμορφη πλευρά του χαρακτήρα μας, του δικού μας DNA ... από την εμπειρία μας έχουμε δει ότι το ελληνικό επιχειρείν έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως δημιουργικότητα, ευελιξία, πάθος, μέτρο και μπορεί να παράγει καθημερινό πολιτισμό ...".

Συμφωνώ και επαυξάνω ... όταν υπάρχει θέληση και όραμα, μπορούν να γίνουν πολλά ωραία πράγματα!

Παραθέτω παρακάτω χαρακτηριστικά δείγματα από την έκθεση και το τρομερά προσεγμένο promo υλικό της εταιρίας. Πασίγνωστα ελληνικά brands, παρουσιασμένα με τέτοιους τρόπους που και την ελληνικότητά τους τονίζουν και σου κλείνουν το μάτι με τις μοντερνιές και τις καλλιτεχνικές αναφορές τους ...


Κονσερβοποιία Κύκνος










Hellenic Postbank (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο)




Apivita



Αθήνα 2004




Ολυμπιακός




Το Μπακάλικο - Όλα τα καλά



Δέλτα





ΑΒ Βασσιλόπουλος







Germanos




Cafe Zoe - Athinaeum Intercontinental


Ποτοποιία Μεταξά



Υφαντής




ΙΟΝ


Ούζο ΜΙΝΙ





4 σχόλια:

LiDa S. είπε...

δεν μπορω να πω οτι μου αρεσαν όλα, αλλα μερικά (πχ ο Ολουμπιακος ή ο ΑΒ) ειναι όντως πολύ καλά και πολύ αντυπροσωπευτικά της ελληνικής δημιουργικότητας. Μακάρι να ακολουθησουν και άλλοι το καλό παραδειγμα !

mADman είπε...

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

Η έκθεση ήταν πολύ ωραία σαν σύνολο κατά τη γνώμη μου ... και σαν πρωτοβουλία και σαν στήσιμο ...

Personal favourites: Το αγελαδάκι της Δέλτα και όλη η δουλειά με τα τοματάκια Κύκνος αλά Andy Warhol :-)

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Εξαιρετική έκθεση: ορίστε που υπάρχει ελληνικό design με διακριτό στίγμα και περιεχόμενο.

mADman είπε...

*eeeetsi (!) Πιγκουίνε ;-)