Ford Sport Κa - The evil twin

Υπό τον τίτλο και concept "Ka's evil twin" το "Sport Ka" σε αυτά τα 2 video δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αφού εξουδετερώνει με ρακετιά του καπό ένα περιστέρι που με περισσό θράσος τολμάει να θέλει να προσγειωθεί πάνω του (1ο video), συνεχίζει να εκδηλώνει τις σατανικές του διαθέσεις προκαλώντας μία αθώα περιφερόμενη γάτα να ανέβει στη οροφή του για να την (ψηφιακά) αποκεφαλίσει (2o video). Μππππρρρρρρ ... evil or what?


"The Ka's evil twin"


"The Ka's evil twin"

Οι διαφημίσεις  κυκλοφόρησαν αποκλειστικά μέσω internet υπό τη μορφή viral video και προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων από τους ζωόφιλους όλου του κόσμου. Η ίδια η "Ford" δήλωσε πως αρχικός σκοπός ήταν να κυκλοφορήσουν μια viral καμπάνια με το video με το περιστέρι και ότι το video με τη γάτα (που, όσο και αν δικαιώνει την curiosity killed the cat φήμη που συνοδεύει το συμπαθές αιλουροειδές, είναι όντως πολύ σκληρό) είχε προταθεί απο τη διαφημιστική αλλά είχε απορριφθεί. Eπειδή όμως κάτι τέτοια δεν μένουν ποτέ κρυμμένα (και ειδικά σε viral περιβάλλον), το 2ο video βρήκε και αυτό το δρόμο του προς τον κυβερνοχώρο και προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις.

Κρίνοντας αυστηρά και μόνο το concept και πιστέυοντας τους ισχυρισμούς της "Ford" ότι όλα έγιναν σε ψηφιακό περιβάλλον (χωρίς να τραυματιστεί κανένα ζωντανό) θα πω ότι η ιδέα μου αρέσει. Κατανοώντας όμως την ιδιαιτερότητα του θέματος και όντας και ο ίδιος "υπό την κατοχή γάτας" :-), ενίσταμαι και δηλώνω ότι δεν θα ήθελα να ξαναδώ ποτέ κάτι παρόμοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: