KONBA - Ανοίξτε τη θάλασσα

Το καλοκαίρι μπήκε πλέον και επίσημα από σήμερα για αυτή τη χρονιά και ήρθε η ώρα να ξανακούσουμε στα ραδιόφωνά μας τα κλασικά summer hits που περιλαμβάνουν από Μαντώ ("Αυτό το καλοκαίρι") και Σοφία Αρβανίτη ("Μη μου μιλάς για καλοκαίρια¨) μέχρι Mungo Jerry ("In the summer time") και Janis Joplin ("Summertime"). Να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας σε κάποια πράγματα, να τους δυναμώσουμε σε κάποια άλλα, να πάμε διακοπές, να πιούμε, να μεθύσουμε, να ξενυχτήσουμε, να ζήσουμε το καλοκαίρι μας όπως μόνο εμείς ξέρουμε! Τέλεια!!!

Κυρίως όμως είναι ώρα να θυμηθούμε όσοι ξεχυθούμε στις πανέμορφες παραλίες της χώρας μας για splish splash, "Λίζα! Μπανάνα!" και καροτέν μαυρίσματα ότι μπορεί να περηφανευόμαστε για αυτές στα λιγούρια όλου του κόσμου (για αυτές και για τον αρχαίο μας πολιτισμό) αλλά ότι ΔΕΝ μας ανήκουν και ότι οφείλουμε να μαζεύουμε ΠΑΝΤΑ τα χαρτάκια μας, τις γόπες μας, τις εφημερίδες μας που τις πήρε ο Αίολος (ενίοτε και ο διάολος αν είσαι στις Κυκλάδες) και τα κουτάκια μας φεύγοντας για το σπίτι μας!

Για να μην πω ότι θα πρέπει να τις αφήνουμε πιο καθαρές απ' ότι τις βρήκαμε, μαζεύοντας ό,τι σκουπίδι πάρει το μάτι μας στο γύρω μας χώρο. Έλεος με την Ελληνοβλαχιά που μας δέρνει! Κι εγώ καπνιστής είμαι αλλά τα αποτσίγαρά μου δεν τα αφήνω  φυτεμένα στην άμμο ως αποδεικτικό της παρουσίας μου απ' όπου περνάω!

Προς παραδειγματισμό μας, παραθέτω την πρόσφατη καμπάνια της "Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου" (ΚΟΝΒΑ) που με πολύ γλαφυρό τρόπο (και μπράβο της) περνάει το μήνυμα που θα πρέπει να γίνει εθνική μας συνείδηση.

Για να μην έχουμε λοιπόν ... "Σιγή ιχθύος" και "Μεταλλαγμένες γόπες" να κυριαρχούν στις θάλασσές μας ... το νου σας ρεμάλια (όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντάρας)! Η καθαριότητα του περιβάλλοντος είναι στο χέρι του καθενός μας! Διαφυλάξτε τη Ζωή όσο καλύτερα μπορείτε!!!

"Γόπες"

"Σιγή ιχθύος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: