Στεγαστικά δάνεια "Εθνικής Τραπέζης" vs. Eurobank

Βρισκόμαστε στο 2009, λίγο πριν αποκαλυφθεί ότι βρισκόμαστε σε κρίση (!), την εποχή  που  οι τράπεζες εξακολουθούσαν να διαφημίζουν και να χορηγούν στεγαστικά δάνεια και οι πολίτες εξακολουθούσαν να τα ζητούν σαν τα πρόβατα και να καταχρεώνονται, υποθηκεύοντας το εισόδημά τους για τα επόμενα 30 και βάλε χρόνια ...

Μέσα στον καταιγισμό των διαφημίσεων της εποχής, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα κονταροχτυπιούνται εμμέσως πλην σαφώς για το ποια είναι πιο αξιόπιστη για να χρηματοδοτήσει το πολυπόθητο κεραμίδι που όλοι αναζητούμε.

Η Εθνική από τη μία μεριά το παίζει "μεγάλη και σίγουρη", προβάλλοντας την πολυετή της παρουσία, το status που της προσδίδει η ηλικία της και το ότι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων ... κάτι σαν το Νουνού των τραπεζών.

Η Eurobank από την άλλη έρχεται σαν τη "μοντέρνα λύση", τη σύγχρονη εναλλακτική στο πατροπαράδοτο, την επιλογή της νέας γενιάς.

Για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι, η διαφήμιση της Eurobank ήρθε σαν άμεση απάντηση στη διαφήμιση της Εθνικής, κλείνοντας αφενός το στόμα του αυστηρού (και καλά) συμβολαιογράφου που φέρεται σα να παίρνει μίζες από την τράπεζα και αφετέρου το μάτι σε εμάς που "ξέρουμε καλύτερα".

Απολαυστικές και οι δύο διαφημίσεις κατά τη γνώμη μου (και ο συμβολαιογράφος της Εθνικής και ο παπούς της Eurobank είναι μεγάλες μορφές) και ακόμα πιο απολαυστική και ενδιαφέρουσα η έμμεσα διαφαινόμενη κόντρα ...

Δυστυχώς η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αλλά το νόημα το πιάνετε ...

"Συμβολαιογράφος"


"Παπούς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: